Το μυστικό για να σώσετε τα αφυδατωμένα μαλλιά σας!

Το μυστικό για να σώσετε τα αφυδατωμένα μαλλιά σας!

Η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε το καλοκαίρι, όμως ο ήλιος, το αλάτι, η θάλασσα, το καθημερινό λούσιμο καταστρέφουν και ταλαιπωρούν τις τρίχες δημιουργώντας ψαλίδα και ξηρότητα.

Η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε το καλοκαίρι, όμως ο ήλιος, το αλάτι, η θάλασσα, το καθημερινό λούσιμο καταστρέφουν και ταλαιπωρούν τις τρίχες δημιουργώντας ψαλίδα και ξηρότητα. Αν κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας τα μαλλιά δεν είναι επαρκώς προστατευμένα και ενυδατωμένα, τότε κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Οι παράγοντες αυτοί καταστρέφουν, αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να είναι θαμπά, ξηρά, άτονα, να σπάνε εύκολα ακόμα και να αραιώνουν. Για να προλάβετε την καταστροφή των μαλλιών θα πρέπει να τα προετοιμάσετε και να τα ενδυναμώσετε, ώστε να αντέξουν στις αντίξοες συνθήκες. Μια εκπληκτική και πολύ απλή θεραπεία μαλλιών είναι η μάσκα με λάδι καρύδας.

Απλώστε σε όλο το τριχωτό και κατά μήκος των μαλλιών λάδι καρύδας. Κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σε όλο το τριχωτό. Χτενίστε απαλά τα μαλλιά με μια χτένα με χοντρά δόντια όχι με βούρτσα, ώστε να απλωθεί το λάδι σε όλες τις τρίχες. Αφήστε το λάδι στα μαλλιά σας για 20 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας.

Κάντε την θεραπεία 2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με την ποιότητα των μαλλιών σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο λάδι και στη θάλασσα ή στην πισίνα. Πριν βουτήξετε απλώστε το λάδι καρύδας στα μαλλιά για να τα προστατέψετε από τον ήλιο αφού έχει φυσικό δείκτη προστασίας, από το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο της πισίνας.

Comments

Leave your comment

* Required field